(ВИДЕО) АЛЕКСАНДАР СПАСЕНОВСКИ И БОКИ 13-КА СЕ ЗАКЛАА НА ТЕЛМА – БОКИ ДО СПАСЕНОВСКИ : КАКО ЌЕ ГО ОЦЕНИШ ГОВОРОТ НА ОМРАЗА ОД СТЕВЧО МУЊА И ГРУЈО?!?!

0
1679

Активистот Боки Јовановски на ,,Топ Тема” на телевизија Телма заедно со Александар Спасеновски, заменикот на народниот правобранител Васка Бајрамовска – Мустава и пратеничката на СДСМ, Ивана Туфегџиќ на тема :

Говор на омраза нетрпеливост, насилство и деструкција. Кој е одговорен што Македонија во тоне во социјална криза? Зошто и децата од најмала возраст се полни со предрасуди и не толерираат различности.? Дали државата дискриминира наместо да ги спречува поделбите?