Венко Филипче : МРП вакцината е произведена во ЕУ и има 2 сертификати: за квалитет од производителот и од контролна лабораторија. Се користи во земјата каде е произведена (Белгија), но и во 6 други европски земји!

0
201

МРП вакцината е произведена во ЕУ и има 2 сертификати: за квалитет од производителот и од контролна лабораторија. Се користи во земјата каде е произведена (Белгија), но и во 6 други европски земји. Родителите имаат право да го проверат производителот и рокот на траење на вакцината, пред да го вакцинираат детето. Вакцините се произведуваат во опкружување и процес кој подлежи под многу контроли. Апелирам сите родители да ги вакцинираат своите деца, за да може да ја спречиме епидемијата од морбили (мали сипаници)!

Фејсбук статус на министерот за здравство, Венко Филипче.