БРУШКОСКИ : ПРЕМИЕРЕ ЗАЕВ ЗОШТО ЗБОРОТ МОЖЕ И ДА НЕ Е (ЗБОР)

0
612

ПОЧИТУВАН ПРЕМИЕРЕ ЧЕСТИТКИ ЗА ДАТУМОТ!
ЗА СОВРШЕНОСТА СО КОЈА ГО РЕШИВТЕ НАШИОТ ДЕЦЕНИСКИ ПРОБЛЕМ СО ИМЕТО! ЧЕСТИТКИ ДO TИМОТ КОЈ ПОБЕДУВА НАДВОР!
СЕГА ДОЗВОЛЕТЕ ЗА ВНАТЕРЕ ;
РЕТРОГРАДНО ДА ВЕ ПОТСЕТАМ ЗА ПРОБЛЕМИТЕ КОИ САМО СЕ ТАЛОЖАТ ОВДЕ – ДОМА.
——————-
(THURSDAY, NOVEMBER 9, 2017)
‘‘Зошто зборот (МОЖЕ И ДА НЕ) Е збор‘‘
ОБРАЌАЊЕ ДО ПРЕМИЕРОТ ЗОРАН ЗАЕВ,
ЧОВЕЧКИ И ОДГОВОРНО – ОТВОРЕНО И ОБЈЕКТИВНО;
– ТРАНСПАРЕНТНО(СТ) vs РЕАЛНО(СТ) – 1 дел
———————-
ДРУЖЕ ЗОКИ!
МОЕТО ПОЧИТУВАЊЕ.
——————————————–
Простете што (ќе) Ви се обраќам на овој начин НО Ве доживувам како ПРИЈАТЕЛ НА НАРОДОТ. Нема да пишувам ‘‘завиено и со шифри‘‘ за да СИТЕ РАЗБЕРЕМЕ одредени метафори кои ќе ПОСОЧАМ (во овој дел) ‘‘ЗОШТО ЗБОРОТ МОЖЕ И ДА НЕ ОСТАНЕ ЗБОР‘‘… Покрај сите добри намери од Ваша страна друже Заев;
– Не‘ ослободивте од стегите НО не гледам напредок НА ПОЛЕ СО КОЕ НАЈГОРЛИВИТЕ; СОЦИЈАЛАТА И БРАНИТЕЛИТЕ ОД 2ооо1-ва (ЌЕ) СЕ ЗГРИЖУВААТ . Донесовте пакет закони кои се за поздравување и поздравени се од мојата маленкост! Секогаш!
Сите суперлативи за Вас веќе се Отворено Кажани.Од моја страна (барем) не го премолчував режимот. Никогаш!
Мојот профил зборува се;
– За мене,за мојата борба со >Писанја Против Режимот<
како и за мојата Матична Партија која (на мое,лично) ; ОГРОМНО ЖАЛЕЊЕ НЕ СЕ ПОМРДНАЛА НИТУ ЗА МИЛИМЕТАР ОД ЕЛИТИЗМОТ НИТУ ПАК ЈА ИСФРЛИЛА МАСКИРАНАТА БУРЖОАЗИЈА ВО ДЕСНИЧАРСКИТЕ ПОТЕЗИ ДОБРО КАМУФЛИРАНИ И ТРУЛИ ВРТОПЕРКИ. СОЦИЈАЛА НАЛАГА ЖИВОТ ЗА ГРАЃАНИТЕ! #ЗНАЕТЕ
******************
ВИ ПРЕДСТОИ ГОЛЕМА И ТЕШКА БОРБА ПОЧИТУВАНИ. НЕ ПОСАКУВАМ ТУКУ ОБЈЕКТИВНО ЗАБЕЛЕЖУВАМ;
– КАКО СЕГА – ПОВТОРНО НЕКОИ ЛИКОВИ БЕСРАМНО СЕ ОБИДУВААТ ДА ЈА УЗУРПИРААТ #СДСМ И ИСТИТЕ (како и секогаш) ИСТИТЕ ЕЛИТИСТИ И ТАЈКУНИ СО ВЕЌЕ ВИДЕНИ БОГАТИ ГРАДСКИ ДЕЦА НА ОЛИГАРСИТЕ И ВРТОПЕРКИТЕ ОД ЕДНО ЛОШО ПОМИНАТО ВРЕМЕ. КРИМИНАЛНО… ЗАТВОРЕНО РЕЧИСИ… БЕВМЕ НАСОЧЕНИ ВО ОБИД ТОА НЕВРЕМЕ ДО 2002 ГОДИНА (ВОЕДНО И КОНФЛИКТОТ ДА СЕ ЗАБОРАВИ)
А КАКО ДА СЕ ЗАБОРАВИ ДРУЖЕ?
– ЕДНОСТАВНО ; СО РЕШАВАЊЕ НА СТАТУСОТ НА БРАНИТЕЛИТЕ ОД 2001. (БАРЕМ ОНИЕ СО) ТРАЈНО ОШТЕТЕНО ЗДРАВЈЕ
… НА ПРИМЕР …
НИЕ СМЕ ЛУЃЕ КОИ СИ ЈА САКАТ ТАТКОВИНАТА А НЕ СМЕ ‘‘КОЛАТЕРАЛНА ШТЕТА‘‘ КАКО ШТО НЕ ТРЕТИРАА ЗА ВРЕМЕ НА РЕЖИМОТ. ОД БРАНИКОТ НА ТАТКОВИНАТА КАДЕ ШТО ДЕЈСТВУВАВ ЈАС СУМ ГЛУВ НА ЛЕВОТО УВО ДРУЖЕ ЗОКИ. ЈАВНО КАЖУВАМ И ТОА ДЕКА НЕ МИ Е ПРИЗНАЕНО НИШТО… ДУРИ И ВО РЕДОВНА ВОЈСКА КАКО ДА НЕ СУМ СЛУЖЕЛ НАПРАВИЛЕ СЕГАШНИВЕ ОПОЗИЦИОНЕРИ… ЗА СРЕЌА ИМАМ ДОСТА ПРЕЖИВЕАНИ СОБОРЦИ КАКО ДОКАЗ ЗА МОЕТО УЧЕСТВО ВО КНФЛИКТОТ. ИМАМ

– СЕКОЈА ЧЕСТ АКО ДУИ ГИ ЗГРИЖИ СВОИТЕ БОРЦИ. БРАВО! РАЗГОВOРОТ Е РАЗУМ ЗА СОЖИВОТ.

МНОГУ БРАНИТЕЛИ ГЛАСАА ЗА КАНДИДАТИ ОД ДУИ.
И ТОА ПОКАЖУВА НАПРЕДОК И ИСЧЕКОР ;
СВЕСНОСТ И ЖЕЛБА ЗА СОЖИВОТ ВО ЕДНА ДРЖАВА.
*******************
ДРУЖЕ ЗОКИ !
ВРЕДИТЕ МНОГУ ПОВЕЌЕ ЗА ДА ВЕ СПОРЕДУВААТ И ДА ЗБОРУВААТ ЗА НАШАТА ПАРТИЈА КАКО ЗА ПРЕТХОДНИТЕ : ‘‘И ТИЕ КАКО РЕЖИМОТ… ЕДЕН ДОБАР ДЕН ЌЕ ГИ ЗАБОРАВИМЕ И НИВ‘‘. НЕ!
ВО ВАС НАРОДОТ ВЛОЖИ – МНОГУ (!) ЗА ДА СЕГА ГОРЕ-СПОМЕНАТИТЕ ВО ЛИКОТ НА В.Б. и А.Ѓ. -Телеком (мој екс-сограѓанин инаку) ГЛУМАТ НЕВИНОСТ И СЕ ВРАЌААТ „ВО ИЛЕГАЛА„ ВО ПАРТИЈА!?‘‘ ВО КОЈА ЦРНА ИЛЕГАЛА… СКРИЕНИ. А ОД КОГО!? СЕБЕСИ СЕ НОСИМЕ СЕКАДЕ!
И НОВОПЕЧЕНИТЕ ГРАДОНАЧАЛНИЦИ НЕ СЕ ЗА ‘‘МАШАЛЛАХ‘‘… МНОГУ ИЛИ НЕДОВОЛНО ЈАС ВЕЛАМ НИКАКО А ВИЕ ОДЛУЧУВАТЕ СЕПАК.

ОВА СЕГА САМО ЌЕ ГО СПОМЕНАМ И ЌЕ ПРОДОЛЖАМ ПОНАТАМУ ЗА СВОЈОТ ДВОР – ПАРТИЈАТА И ДРЖАВАТА И НАРОДОТ КОЈ ЗАСТАНА ЗАД ВАС.

– ПАМЕТИМЕ ДОБРО КАКОВ СТАВ ИМАШЕ ЧЛЕНСТВОТО ВО 2006-та ГОДИНА ЗА ТОГАШНОТО РАКОВОДСТВО;
– ‘‘СО ЦРН ЃАВОЛ НА ВЛАСТ ПОДОБРО ДА ЖИВЕЕМЕ ОД КОЛКУ СО СЕГАШНИТЕ (ТОГАШНИОТ ‘‘ВРЕДЕН И ЧЕСЕН ВРВ СО СДСМ КОЈ ТОГАШ БЕШЕ НА ВЛАСТ‘‘).

ПОВЕЌЕ ОД ДЕЦЕНИЈА ПОМИНАВМЕ КАКО ШТО СИ ПОБАРАВМЕ И НЕ САКАМ ДЕ-ЖА-ВУ НА ТОА!
НИТУ ЕДЕН СОВЕСЕН И ЧЕСЕН ГРАЃАНИН НЕ САКА. ЗАТОА ВИЕ ИМАТЕ ВЛАСТ!

– СО СЕКОЈА ВЛАСТ ТИЕ ЛИКОВИ РЕДОВНВО СЕ БОГАТАТ НА ГРБ НА НАРОДОТ . ДО КРВ ГО ИСЦИЦАА БУДЖЕТОТ. КРИМИНАЛНО.
ТОКМУ ЗАТОА ВЕ МОЛАМ РЕАГИРАЈТЕ !
ИСКРЕНО ВИ ПРЕДСТОИ ГОЛЕМА И ТЕШКА БОРБА ЗОШТО ДВОРОТ НА СДСМ (ВКЛУЧУВАЈЌИ ГИ ОПШТИНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ – НОВИ ЛОКАЛНИ ШЕРИФИ (ДА НЕ ПОСТАНАТ) – ИАКО Е ЛЕГЛОТО НА ЕЛИТИЗАМ СО ТАП,ТРУЛ ‘‘ПОГЛЕД ОД ВИСОКО‘‘ СЕУШТЕ ПРИСУТЕН.
ЕГОЦЕНТРИЦНОСТА КОЈА ВЛАДЕЕ ЗНАМ ДЕКА СО ВАС КЕ ИСЧЕЗНЕ. И МНОГУМНИНА ПОЛЕСНО КЕ ДИШАТ ЗНАЕЈЌИ ДЕКА ЗБОРОТ ‘‘СОЦИАЛДЕМОКРАТ‘‘ (КОЈ МОЖЕ-БИ Е СВЕТОСТ ЗА НЕКОЈ КОЈ Е ЗАДОЕН ВО ТОЈ ДУХ,ВО С(ВО)ЕТО ТОА УЧЕЊЕ) ЌЕ ЗАЖИВЕЕ ЛИ КОНЕЧНО ВО НАШАТА ПАРТИЈА ЗБОРОТ. КАКО ЧЛЕН НА СДСМ СЕ ПРАШУВАМ. .
..ЧУСТВУВАМ ДЕКА ТРЕБА ОБЈЕКТИВНО ДА КОНСТАТИРАМ ДЕКА,ЗА ЖАЛ ЗБОРОТ ‘‘СОЦИАЛ‘‘ СЕ ЗАГУБИ НЕКАДЕ УЗ ПАТ…
– ИМАМЕ ИСТИ УБЕДУВАЊА И ЗАТОА (ЌЕ) ВИ СЕ ОБРАЌАМ И ПОНАТАМУ БЕЗ ОГЛЕД НА СВОИТЕ-ЛИЧНИ ПОСЛЕДИЦИ ДРУЖЕ ЗОКИ. ОД ДОВЕРБА!

ОВА Е ЗА ПОЧЕТОК,СЕГА ЗА СЕГА,. И ИСКРЕНО НЕ БИ САКАЛ ДА ИМАМ ПОВЕЌЕ МАТЕРИЈАЛ ЗА ПИШУВАЊЕ А ЌЕ ИМАМ СЛЕДЈЌИ ГИ ПОТЕЗИТЕ КОИ СЕ ПОВЛЕКУВААТ КОН СВОИТЕ НАЈРАНЛИВИ СОГРАЃАНИ!
ПОСТУЛАТОТ ЗА СОЦИЈАЛАТА Е ОГРОМЕН. ЗА ПАРТИЈАТА. ВО ПАРТИЈАТА И ВО СТАТУТОТ СТОИ СЕ‘.

– ЗА ДОВЕРБАТА ОД НАРОДОТ И ЗА ВЕТЕНИТЕ ДЕЛА НАД СЕ‘. ВИЕ ВО ПОИМ МОЖЕТЕ ДА ГО УНИШТИТЕ ТРУЛИОТ КАПИТАЛИЗАМ ДРУЖЕ ЗАЕВ.
#СДСМ МОРА И ТРЕБА ЗА ДОМА ДА СЕ ПОГРИЖИ ЗА СЕБЕ И ЗА СВОИТЕ,ЗА ДА СЕ ПРЕПОЗНАЕ(МЕ) ВО БОЛКАТА КОЈА СО СЕБЕ ЈА НОСИ ГОРЧЛИВИОТ ВКУС НА НЕМАШТИЈАТА КОЈА ВО СРЖ И ВО ПОИМ ГО КОРНЕ СЕКОЈДНЕВИЕТО НА ПОГОЛЕМ ДЕЛ ОД НАРОДЕЦОВ НИ ВРЕДЕН НО НЕВРАБОТЕН… ДОКОГА ВАКА!?
– А СПОСОБЕН НАРОД СМЕ!
ОКСИМОРОН. ЖАЛНО И БОЛНО.
СЕ ОБРАЌАМ,МОЛАМ И БАРАМ;
ЗА СОЦИЈАЛАТА И ЗА БРАНИТЕЛИТЕ ОД 2оо1-ва И НА КРАЈОТ И ЗА СЕБЕ КАКО ШТО ДРУГИТЕ ОДАТ; ВО ДРУГ ПРАВЕЦ ИЛИ СПРОТИВНО ! СЕКОЈ СО СОВЕСТА.

пс;
КОМУНИЗМОТ КАКО ИДЕА(Л) ЗА ДА СЕ ИСПЕЧАТИ ФИНАНСИРАН Е ОД ГОЛЕМ КАПИТАЛИСТ –
ТАТКОТО НА ЕНГЕЛС 📷

Со неизмерна почит!
Ваш вечен доброонамерник,
Драган Б
(Динанатха дас)

Фејсбук статус на Драган Брушкоски учесник во воениот конфликт од 2000-01