БРЕЕЕЈ ШТО ТИ Е КАРМА, ЏАБЕ МУ ГО ШМУКАШЕ И ЦМОКАШЕ НА ГРУЈО ДЕСЕТ ГОДИНИ : Ако Латас биде осуден, ќе му биде одземена и викендичката од 317 квадрати во Зелениково!

0
1232

Судскиот случај „Тревник“, во кој обвинет е новинарот Драган Павловиќ Латас и неговите двајца браќа, за бесправна градба на викендички, е пред самиот финиш.

За еден месец се закажани завршните зборови, а потоа ќе следува и пресудата.

Доколку Латас и неговите браќа бидат прогласени за виновни, можно е да останат без своите викендички, односно државата да им ги одземе, бидејќи таква можност предвидува Кривичниот законик.

Пишува
Валентина ВУРМО

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”