(ВИДЕО) БОМБА НА ТЕЛМА: Дојдоа до документи според кои над 250 судски процеси биле поделени рачно на сваровски судии!!!

0
1554

Судските архиви ја чуваат тајната за злоупотребите на Акмис системот за распределба на судските предмети. Во судски контролник прецизно забележани 250 рачно делени предмети во три години.

Дали истрагата ќе дојде до вистината? Во кој правец тргнаа реформите во судството – дали политичките пазарења ги прегазија стручните решенија? Ќе стане ли СЈО дел од Јавното обвинителство? Носат ли решенијата на рати – квалитет?

Дебата со судиите Лазар Нанев и Маргарита Цаца Николовска и универзитетскиот професор Ана Павловска Данева.