БОМБА НА ИСТРАЖУВАЧКАТА НОВИНАРСКА МРЕЖА БИРН: Една од најпрофитабилните човек фирми во земјава, Ексико, со профити и по 10 милиони евра, а регистрирана во Белизе, поврзана со Сашо Мијалков и Груевски!

0
863

Вистинска бомба на новинарите од мрежата БИРН. Копале со месеци и дошле до низа документи кои потврдуваат поврзаност на фирмата човек Ексико со Сашо Мијалков, Орце Камчев и Жарко Луковски, тројцата водечки бизнис играчи на денешницата кои се под закрила и практично дел од режимот кој е во заминување!

Фирмата Ексико изминативе години бележеше чисти профити по 10 и 15 милиони евра, а има акции во мега фирми како Бетон, ЗИК Пелагонија, Стопанска Банка Битола и кој знае во кои се фирми во земјата а има и милионски парцели на Водно и во Аеродром!

Се чини оваа фирма е лично во сопствеништво на Груевски и Мијалков и преку неа се перат сите провизии и потоа се реинвестираат и оплодуваат во македонскат економија но и во целиот свет.

eksiko-infografik

Целата сторија која е вистински новинарски бисер ја имате на следниов линк ОВДЕ

Текст преземен од Мактел, извор БИРН