БОМБА НА ГРУЈО БЕГАЛЕЦОТ: Ми се јави судија (Јово Превара) и ми кажа, бегај Грујо спас ти нема!

0
350

Поранешниот премиер Никола Груевски во интервју овој пат за порталот Инфомакс,  открива дека два и пол месеци пред да побегне од земјата ги повлекол сите пари од неговите сметкии во банките во Македонија зошто се спремал за затворска казна.

– Парите ги извадив за да преживувам зошто во затвор не ти поминуваат картички, вели Груевски.

Груевски тврди дека никој ни од власта ни од неговите не му помогнал туку дека само добил совет од судија кој не сака да го именува кој преку заеднички пријател му пренел дека не му е јасно зошто седи и не бега кога е јасно дека, според него, немал направено никаква злоупотреба или криминал, но под директива на власта и Заев ке биде осуден.

Разочаран бил од многу кои ги сметал за пријатели и тврди дека воопшто не се мешал во изборот на неговиот наследник.

Со ова тој практично сам признава дека СВАРОВСКИ СУДИИТЕ МУ ПОМОГНАЛЕ ДА ИЗБЕГА?!?!?! Исто како што му помогнаа и на Сеад Кочан, а се знае кој е главен во тој табор, ЈОВО ПРЕВАРА!!!