БОМБА НА БРАНКО ГЕРОСКИ : Али Ахмети бил повикан во американска амбасада во четвртокот и бил буквално рибан како рѓава крпа, маста му ја извадиле Американците за повлекувањето од влада!

0
328

Во својата колумна во Плусинфо, уредникот на порталот, Бранко Геровски открива интересна работа која се случила пред неколку дена:

Погледнете, пред почетокот на викендот, сите аналитичари се напнаа како шамани да го протолкуваат значењето на „повлекувањето на ДУИ од извршната власт“. Во четвртокот околу полноќ, добив доверлива информација дека интегративците биле викнати во амбасадата на САД да реферираат што значи нивната екскурзија, овој пат организирана веројатно без знаење на Американците, но бездруго во дослух со Никола Груевски, кому Ахмети изгледа сепак ќе му остане „верен“ до неговата (на Груевски) политичка смрт. И нормално, потоа уследи вадење и серија безобразни лаги, кои на крајот се сведоа на најкомичната – дека станувало збор за „освежување на тимот“ на ДУИ во владата. Па оди ти сега анализирај и предвидувај, ако немаш попаметна работа!

Целата колумна на следниов линк ОВДЕ