АУУ, ОВА НЕ СЕ ПРЕПОРАЧУВА ЗА ВМРОВЦИ СО ИСПРАНИ АНТИЧКИ МОЗОЦИ

0
445

Македонија во Отоманските карти се појавува во 19 век .. .До тогаш ни М од Македонија цели 4 века.Интересен е фактот за бирократијата Отоманска кога го завзема Балканот..

За нив поимот Македонија воопшто не бил познат.Македонската различност од Срби ,Бугари и Грци како почеток на основање на засебна нација почнува со ослободувањето на Србија,Бугарија и Грција ..и тоа 2-3 декади после нивната независност.

До тогаш НЕМА МАКЕДОНСКА НАЦИЈА ..ОД АНТИЧКО ДО ТОГАШ..И во античко време немало нации освен трибалите и разграничувањето по начинот на писменоста.Кој ли ова да им го објасни на овие …

Отоманската Империја инаку за Александар Македонски велеле дека е Хелен ..(видете Отоманските приказни за битката на реката Иса ) ..Во Мала Азија Отоманците спрема нивните ракописи завземале Хеленски Градови ( иако не секогаш тоа било точно но е така наведено).

Главен град во Отоманските карти на Румелија или Македонија е секогаш Салоник..Спрема пописите на населението Салоник бил претежно населен со ,славјани,бугари и слично..Во него секогаш живееле,Грци,Евреи,Турци,Бугари,Ерменци и да не бројам ..ова и вака било напишано во Отоманските статистики..Македонци НЕМА

Фејсбук статус на Даме Чкатроски