(АУДИО) Судијката Нашата Габер – Дамјановска со песната „Лажеш злато, лажеш душо“ го поздрави министерот Никола Попоски!

0
638

Додека министерот за надворешни работи  Никола Попоски, вчера во интервју на Алсат М се обидуваше да  ја убеди јавноста во транспарентаната постапка за избор на македонски судија во Судот за човекови права во Стразбур, упорно игнорираќи го новинарското прашање дали новоизбраниот судија Јован Илиевски доставил сертификат за познавање јазици (англсики и француски) што беше услов во конкурсот на МНР, речиси истовремено на Фејсбук профилот на уставната судијка Наташа Габер Дамјановска беше постирано видео со песната „Лажеш злато, лажеш  душо“ на легендарната „Бјело дугме“.