Револтиран Тетовчанец: Нели ви е срам бе МАГАРИЊА едни да си играте играчке со здравјето на људите

0
279

Добар ден Никола Тодоров,

У јули оваја година ме ксна куче за рука, ништо страшно, ама чисто ради превенција решив да се вакцинирам за тетанус. Првите две дозе ги примив у првиот месец од кснуењето, а за последната, трета доза, имав закажано денеска.

Идем ја сабајле у закажаното време, 08:00, на инфективно у болница у Тетоо, давам упутот кај сестрата и добивам одговор дека: “Нема проблем да те вакцинирамо, ама болницата више месец дена нема вакцине за тетанус. Земи го ова листево, иди каршија у аптекана, купи ја вакцината и врати се.“

Вакцината ме кошташе 95 денара. И покрај тоа што петта година по ред свекој месец регулар плаќам здравствено осигурање, ја морав да дадем плус паре за вакцина затоа што у болницата више месец дена ја нема! Ја немам проблем да ги платим тија паре, ама знам многу људи на кои што свекој денар им е битен.

Нели ви е срам бе магариња едни да си играте играчке со здравјето на људите. Ако нема вакцине за тетанус можем да замислим што све друго фали у болница. Ама вас не ви е гајле, утре кој ќе умре некој пошто немало лек или услови за лечење нема да осеќате грижа на совест, више го видовмо тоа у премногу наврати!

Срдечно,

Фејсбук статус на Демир Незири