Кај отидоа 17.602 вработени кои фалат во невработени и активно население според податоците на заводот за статистика?

0
475

Кога ѓаолот си нема работа си анализира податоци од Државниот завод за статистика и си игра со бројки и проценти у Excel табели.
Пази сеа…2010-2011
Број на вработени намален за 20.2017
а број на невработени зголемен за само 2.615

Кај отидоа 17.602 вработени кои фалат во невработени и активно население?
Има 2 можности:
– ДА ПОЧИНАЛЕ (недај Боже)
– ДА СЕ ИСЕЛИЛЕ СО ФАМИЛИИТЕ (дај Боже)

Вие шо мислите?

graf

Фејсбук статус на на Ристо Џанговски