ЕКСЛУЗИВНО: Белизе издал 7 пасоши на Македонски граѓани во изминатите 4 месеци

0
654

Од адвокатска куќа во Белизе дознаваме дека во регистарот на патни исправи во Белизе биле поднесени броеви на 7 новоиздадени пасоши на граѓани од Македонија во изминатите 4 месеци.

Belize City

Во графата по кој основ се издаваат пасошите било внесено- Дискретно право на премиерот заради купување на хартии од вредност на Белизе во износ од 1 милон долари. Барателите на пасоши навеле дека имаат државјанство на САД еден од нив,други двајца имале Хрватско државјанство и Македонско,а 4 од нив навеле дека имаат само македонска патна исправа.

Дознаваме дека по службен пат Белизе може да даде информација во оригинална форма само доколку им се обрати Македонското министерство за Надворешни работи.