(ВИДЕО) Меѓу мажите и жените голема платна разлика

0
357

zen 7

Фајненс Тинк направи  видео за родовиот јаз во платите во Македонија.

„Идентификувавме дека постои мала свесност за родовиот јаз во плати и тоа не мотивираше. Целта на видеото е да ја подигне свеста за родовата (не) еднаквост на платите во Македонија. Кои се причините за родовиот јаз во плати и како да се надмине? Пет различни профили на жени даваат дел од одговорите на овие прашања“, велат од Фајненс Тинк.

Ова е оригиналната верзија.