(ВИДЕО) Куче во лов налета на два волци и борбата ја сними со камера

0
397

Screenshot_3-591x320

Том Берглунд ловел елен со своето четири години старо куче Клара во близина на округот Вармланд, Шведска, кога кучето одеднаш исчезнало во шумата.

Кога Клара се вратила била прекриена со крвави резови и рани.

Клара била опремена со метален прслук и ГоПро камера, така што сопственикот можел да види што се случило. Таа налетала на два волци и се борела десетина минути.

За среќа, кучето се опоравило, но ќе поминело многу лошо доколку немало метален прслук.