(ВИДЕО)Директорот на Агенцијата за вработување, Влатко Поповски ТОТАЛНО ОДЛЕПИЛ: Не одете на Запад, по 600 работни места се отвораат секој ден во Македонија

0
602

Во Македонија секојдневно се отвараат 500 или 600 работни места, а тоа дека во странство, професионалците заработувале по 3.000 евра, е само добар маркетинг – вака директорот на Агенцијата за вработување, Влатко Поповски ги убедуваше младите да не заминуваат во странство, на дебатата „Актуелните предизвици на процесот на иселување на високообразувани млади луѓе“, што ја организираше новоформираната невладина „Центар за европски иницијативи“, објави А1.он.

– Секојднево во Македонија се отвораат отприлика 500 до 600 работни места, еве вчера се отворени првите работни позиции во „Џонсон контрол“ во Штип, каде се бараат многу експерти – рече Поповски.

Видеото ОВДЕ