БОМБА НА КИРЕ НАУМОВ: Владата на СДСМ ќе го намали бројот на пратеници од 123 на 90, и бројот на министри од 26 на 20, а речиси сите 100 советници на премиерот ќе добијат отказ!

0
300

Во интервју за викенд изданието на весникот Слободен Печат, заменик министерот за финансии, Кире Наумов најави вистинска бомба за тоа како СДСМ планира драстично да ги намали расходите кога ќе дојде на власт:

– “Планираме да го намалиме бројот на пратеници од 123 на 90 а бројот на министри од 26 на 20, а ќе ги отпуштиме повеќето од 100-те советници на Груевски и ќе укинеме голем дел од владините агенции.” објаснува Наумов.

БРАВО!!!